Langste patiet/frat

Ik heb -als eigenaar/uitbater van een snacktaria- in mijn leven al heel wat friet* gezien, maar dit is werkelijk ongelooflijk:

Een vrouw uit het Schotse Whitburn (West Lothian) heeft de grootste friet gevonden die ze ooit had gezien, namelijk 17,8 centimeter. Julie-Anne Morgan opende een zak Lidl Deluxe Maris Piper dikke ovenfriet (á raison van £2,89) voor bij de sausages and beans (het avondeten) voor haar gezin.

De 42-jarige geluksvogel beweert dat die ‘bijna zo groot was als haar hoofd’ en dat alleen die ene friet de maag van haar man zou kunnen vullen. “When we lifted the chip out, we said ‘oh my god, look at the size of that’.

Julie-Anne Morgan met haar fratat/piet monster (Foto: Kennedy News and Media

Julie-Anne beweerde dat de bijzondere ontdekking ‘haar dag opfleurde’, terwijl ze grapte dat ze het kleinood misschien zou inlijsten om het ook in de toekomst te kunnen bewonderen.

“We measured it against another chip in the bag and it’s more than double the size. We didn’t cook it – we put it back in the bag – we’re keeping it.”

Helaas voor Julie-Anne is deze friet niet de wereldrecordhouder, want die lijkt in het bezit te zijn van ene Archie Chisnall, die in 2020 in een zak Aldi Champion Steak Cut friet (á raison van £1.05) een exemplaar van maar liefst 7,1 inch (18 centimeter) tegenkwam!
Zo zie je maar: de wonderen zijn de wereld nog niet uit.


* Ik ben me er van bewust dat er mensen zijn die friet (patates frites) anders willen benoemen. Ik respecteer dat verlangen, maar deel het niet. Om die mensen niet voor het hoofd te storen mag u in de tekst hierboven het woord “friet” naar eigen behoefte vervangen door “patat”, “patat frites”, “piet”, “fratat”, “patiet”, “frat” of een ander zelfverzonnen woord.

Advertentie

We hebben onze snacktaria geheel verbouwd volgens een nieuw concept; volgens kenners is onze zaak getransformeerd van een “all you can eat vreetschuur” naar een “stijlvolle jaren 50 retro Scandinavische brocante bohemian skihut”!

Snacktaria “Sed Sapidum Letalis”

(voorheen “De Frut”)

Ons motto: “Astmerlekkeris; gezond kan altijd nog!
Kerkstraat 12
6791 DX Xokum
telefoon 02889 00203

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.