Over mij

Dit is Pa Fruttekoek

Pa Fruttekoek

Mijn naam is Meneer Fruttekoek. Mijn voornaam is echt “Meneer”; grapje van mijn ouders, die trouwens zelf Pa en Ma als voornaam hebben.
Ik ben geboren in Dwingeland en groeide op in Galgenrad in een groot en liefdevol gezin met 10 kinderen. Een tienling wel te verstaan. Mijn geboortedag was een zware dag voor mijn moeder.

Ik ben de eerstgeborene en de knapste. Als baby had ik veel haar, maar ben dat in de loop van de jaren kwijtgeraakt.

Mijn broer Bob is de enige mens ter wereld die zijn hoofd ondersteboven draagt.

Mijn jongste broer Rob is uitvinder van shampoo die niet prikt in de ogen.

Ik woon al heel wat jaren in het idyllische Xokum. Daar heb ik heel wat energie gestoken in het starten van een aantal bedrijven. Het meest bekend ben ik geworden met de UGIMZ bank. U kent die vast wel vanwege de beroemde slagzin “UGIMZ – Uw Geld In Mijn Zak!“.

Met het geld dat ik binnengraaide met de UGIMZ bank heb ik een nieuw bedrijf gestart. Omdat ik vroeger een hele week heb gewerkt als Hoofd Flessenwasser was bij de Verenigde Coöperatieve Melkindustrie Vecomi vond ik het niet meer dan logisch om te starten met mijn

Eerste Nederlandse Yak Melkflessen Wasserij

Dat was jammer genoeg geen groot succes, dus besloot ik om een deel van de wasserij voor andere dingen te gebruiken.
Bij het waswater in de ketels van de wasserij heb ik wat gerstemout en hop gegooid, waarna het begon te gisten dat het een lieve lust was.
Het resultaat lijkt een beetje op bier en heeft ook ongeveer die kleur. Flessen heb ik genoeg (gewassen en wel) dus heb ik het “bier” gebotteld en ga dat nu op de markt brengen onder de merknaam BINGE!

Ik heb het ook nog geprobeerd met de FOVIBS; De Fruttekoek Ongevallen Verzekering voor Indiase Bollywood Sterren. Was ook geen succes.

Mijn onvrijetijds kleding

Door allerlei misverstanden en dat soort dingen ben ik daarna ruim een jaar te gast geweest in de koepelgevangenis in Arnhem, de gevangenis van Sint-Gilles en zo. Geheel buiten mijn schuld uiteraard. Toch raakte ik alles kwijt.
In oktober 2015 kwam ik weer vrij, om -met een geheel schone lei- opnieuw te beginnen.

Meer over mijn carriére staat op LinkedIn.