4Daagse – Dag 3: De (groene) dag van Groesbeek

Ook vandaag waren er weer de vaste markante figuren langs de route (zoals De bellenaar uit Hulst, de Romeinse soldaat, Disco Boy, Boomzager Jan van Vulpen, Hein Poel de Ratelman (elke dag een nader kostuum), Boswachter Tim en Harm Edens), maar direct na de start was een nieuwe figuur: een gladgeschoren Sinterklaas wenste ons een fijne dag.

Opnieuw voerde het eerste deel van de route ons door het idyllische Hatert, waarna we de weg vervolgden langs het Maas-Waal kanaal om via Malden en Molenhoek naar Mook te lopen. En wederom stonden, zaten, sprongen overal langs de weg mensen om ons aan te moedigen en te voorzien van gratis of betaalde lekkernijen, water of sanitaire voorzieningen.

De weg naar Groesbeek was lang en vals plat waardoor na het feestgedruis in Groesbeek de gevreesde Zevenheuvelenweg eigenlijk best meeviel. De gehele ZHW werd geflankeerd door een lange rij campers met hun bezitters, en vanaf Berg en Dal via de Nijmeegse wijken Kwakkenberg en Hengstdal terug naar de Wedren. Nog steeds geen centje pijn. Wel een nieuwe Nederlandstalige hits erbij geleerd: ‘De mooiste van het jaar’, onder meer gezongen door de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls op de melodie van het Schotse volkslied (“500 miles” van The Proclaimers).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.