4Daagse – Dag 4: De (oranje) dag van Cuijk

Vandaag is de 4e en laatste etappe en voor de 40 en 50 km lopers gaat die inderdaad door Cuijk. Voor ons 30km lopers door Heumen. Na een start voor de derde maal door Hartert en Weezenhof liepen we over de lange en slingerende Maasbanddijk naar het feestelijke Overasselt en vervolgens naar het feestelijke Heumen waarna we ons snel weer samenvoegden bij de 40 en 50 lopers en we en masse Malden binnenliepen. Vanaf dat punt was het een en al feest en waren de bermen volledig bezet, steeds drukker en voller tot in Nijmegen, waar we werden opgewacht door een familie delegatie, en het werd nóg drukker naarmate we het centrum naderden.

A. en M. hadden champagne geregeld. Met de buik vol bubbels gingen we nog even bij burgemeester Bruls langs en passeerden we tribunes vol mensen die ons (en 39.017 anderen) kwamen bekijken en aanmoedigen. Om 14:30 uur over de finish, twintig minuten later uitgeklokt en toen nog even blijven hangen om de andere lopers over de streep te applaudisseren en vooral om neef L. om 17:45 uur op de laatste meters toe te juichen.

Er stonden werkelijk een paar honderd mensen te wachten op de pendelbus maar gelukkig waren die bussen groot genoeg om ons en onze welverdiende gladiolen snel naar de auto te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.