Globepainter

De Franse kunstenaar Julien Malland (1972) is in Parijs geboren. Nadat hij was afgestudeerd aan de École des Arts Décoratifs begon hij te schilderen op de muren van de straten van Parijs en gebruikt sindsdien de artiestennaam Seth Globepainter. Inmiddels heeft hij zich ontwikkeld tot een multi-getalenteerde kunstenaar die zijn kunstwerken over de hele wereld maakt en exposeert. Zijn specialisme is graffiti art; dus niet die vandalistische doodling, latrinalia, tags, activistische graffiti of throw ups, maar grote muurschilderingen.

Malland gebruikt gevels van gebouwen en muren van vervallen constructies als het canvas voor zijn werk; naast Frankrijk in bijna 50 landen waaronder China, Denemarken, Zuid-Afrika, de Verenigde Arabische Emiraten en Oekraïne.

Zijn meest bekende werk is wellicht de onderstaande in de Rue Buot in Parijs:

In diezelfde Rue Buot zijn meer muurschilderingen te vinden. Dit geeft een kijkje op bovenstaande muur, maar verderop in de straat zijn meer schilderingen te zien.


Seth maakt ook objecten die aansluiten op zijn muurschilderingen:

Seth Globepainter – Les yeux dans les yeux – foto: seth.fr
Seth Globepainter – Les yeux dans les yeux – Street Art Fest Grenoble Alpes – foto: seth.fr
Seth Globepainter – Wendy à la fenêtre – Jersey – foto: seth.fr

Omdat hij soms een 3D effect gebruikt voor één schildering met een 3D effect moet je wel op de juiste plaats gaan staan om het werk te kunnen bewonderen, zoals bij het Rabbit Hole, waarbij meerdere muren of gebouwen zijn gebruikt:

Seth Globepainter – Rabbit Hole – Festival Plein Champ, Le Mans – foto: @graffart.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.