Piaggio Parklet

In het Engelse Coventry wordt Adam Tranter gezien als de Bicycle Mayor van deze stad en als fietsburgemeester voert hij campagne om meer mensen aan te moedigen om te fietsen; voor een betere persoonlijke gezondheid en de verbetering van de leefbaarheid van de stad en van het milieu.

Eerst bouwde Adam een ​​miniparkje (“parklet“) op een parkeerplaats op de High Street in Kenilworth, onder de rook van Coventry. Dat deed hij door er wat kunstgras neer te leggen en daar plantenbakken en stoelen op te zetten zodat mensen konden zitten en genieten van de autoloze ruimte.

Adam Tranter’s Parklet V1.0, voor de deur van The Abbey FIeld in Kenilworth

Hoewel Adam dacht dat het parklet maar een paar dagen zou bestaan, duurde het bijna zeven maanden ​​voordat het werd verwijderd, omdat iemand had geklaagd over het verlies van parkeerplaatsen. Dus de gemeentedienst kwam en ruimde het kleine parkje op wegens overtreding van de regels.

Dat was waar hieronder de grijze “mini” geparkeerd staat.

Omdat hij het idee van zo’n parklet niet zomaar wilde opgeven bedacht Adam bedacht een nieuw en beter plan: Hij kocht op eBay een kleine lichte driewielige Vespacar (ook bekend als Piaggio Ape) uit de jaren 70 en bouwde die om tot een nieuw mini-parkje om wat groene ruimte te creëren voor de lokale bevolking in zijn wijk om even te ontspannen. Het karretje was vrijgesteld van APK en met wat hulp van enkele buurtbewoners kreeg hij er een permanente parkeervergunning voor.

Adam Tranter’s Parklet V2.0, voor de deur van The Old Bakery in Kenilworth

Dat zou hier moeten zijn, maar ik zie er op Google Streetview alleen een lelijke rode Landrover staan.

Op zoek naar de huidige locatie van de Paggioparklet vroeg ik Adam Tranter zelf om hulp. Ik zal te zijner tijd zijn antwoord hier delen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.