Nissan Vanette

In 2020 woonden mijn vrouw en ik twee maanden in een Nissan Vanette uit 2009 (4e generatie c.q. S21), wat eigenlijk een Mazda Bongo met een Nissan embleem was.

Een Nissan Vanette S21 (anoniem) – Bron: WikiMedia)

De keuze om in een busje te wonen was geheel vrijwillig; we hadden deze als “Economy Campervan” gehuurd in Nieuw Zeeland zodat we op een betaalbare manier binnen de grenzen van het comfortabele konden rondreizen. En dat lukte zeer goed.

Fotomodellen in een “Economy Campervan” – Foto: RentalCarVillage

Er waren slechts enkele mederondreizigers die in zo’n busje rondreden. De meeste andere rondreizigers hadden campers gehuurd waar “ons” busje in het woongedeelte zou kunnen passen (niet overdreven!).

De lieve kleine LEM405 naast de moloch JQF830 – Foto: Fruttekoek

Dat resulteerde wel eens in geamuseerde of meewarige blikken in onze richting. Het kon ons niet schelen; LEM405 bracht ons overal waar we naartoe wilden en het formaat van de cabine en “woonruimte” bracht ons dichter bij elkaar; letterlijk en figuurlijk.

Eenmaal thuis denk ik nog vaak terug aan die twee maanden. Op de momenten waar ik niet snel genoeg in slaap kan komen doe ik mijn ogen dicht en beeld me in dat ik ergens in Nieuw Zeeland op het matras in het busje lig. Werkt altijd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.