Sleeved Blanket Battle

Als u ’s avonds (of overdag) lekker onder uw sleeved blanket op de bank ligt, bedenk dan dat er een hevige strijd aan ten grondslag ligt.

Een ‘sleeved blanket’ – Foto: Courtneybaranello via Wikimedia Commons

Zo’n fleece deken met mouwen wordt in verschillende varianten van verschillende merken te koop aangeboden, met prijzen van €22,00 tot €99,95, maar er kan er maar één de echte zijn. Daarover zijn meerdere rechtszaken gevoerd, zoals tussen de maker van de Snuggie en die van de Slanket. Wat de Snuggie-fanaten ook mogen beweren, de Slanket-freaks hebben gelijk als ze beweren dat ‘hun’ deken er eerder was. De U.S. Court of International Trade besliste daarover:

The Snuggie® was inspired by the “Slanket®” and the “Freedom Blanket,” two products already on the market that were marketed as blankets.

Hoewel ze hier in één adem genoemd worden is het idee voor de Slanket echter ordinair gejat van de Freedom Blanket. Met zo’n stoere naam zou dit product toch zeker stand moeten kunnen houden in de strijd tussen de suffe knuffeldekentjes. Helaas is deze originele deken met mouwen toch verloren gegaan tijdens de felle en langdurende mediastrijd tussen de Snuggie en de Slanket.
Inmiddels geeft de web-site www.freedomblanket.com geen respons meer.

Terwijl buiten een koude storm tekeer gaat zal u dat waarschijnlijk allemaal worst wezen; u zit lekker onder een van die fleece dekens met mouwen warm en gelukkig te wezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.