Kijkcijferkanon

Tegenwoordig wordt nagenoeg elk weekend op met Amsterdamse Museumplein gedemonstreerd tegen de coronamaatregelen, tegen de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema en tegen het huidige demissionaire kabinet. De faceboekactiegroep Nederland in Verzet organiseert deze acties onder de noemer ‘Koffiedrinken voor vrijheid’.

Deze bijeenkomsten zijn steevast een samenscholing van een bonte stoet herrieschopper, parano├»de complotdenkers, anti-vaxxers, gele hesjes dragers, fantasten, namaak-soldaten (“dumpstore veteranen”) en gewoon sensatiezoekers. Ze lappen alle coronaregels aan hun laars en weigeren het Museumplein te verlaten na herhaalde oproepen door de politie, zodat uiteindelijk de ME met politiehonden en waterkanonnen het plein mag schoonvegen en -spuiten.

Nu is dat natuurlijk hartstikke leuk om naar te kijken hoe die wappies een pak op hun donder krijgen, maar ik heb geen zin om daarvoor naar Amsterdam te gaan. Ik zou wel graag live willen kijken, maar dan geheel corona-proof vanuit mijn luie stoel.

Vandaar dat ik blij was met het initiatief “Livestream van het waterkanon live“; een petitie met de oproep

Wij Nederlanders betalen mee aan de politie en hebben recht om vanuit onze luie stoel in hoge kwaliteit mee te kijken met het waterkanon.

Wij Binnenblijvende Nederlanders constateren dat een livestream in 4K vanaf het waterkanon van de politie een goede vorm van entertainment is op de zondag en verzoeken dat de waterspuiten van de politie worden uitgerust met camera’s met een openbare stream.

Natuurlijk heb ik meteen getekend en ik hoop dat u ook mee doet. Dus teken ook en geniet binnenkort ook van het waterballet thuis vanaf de bank met een zak chips en een pot bier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.