Grensgeval

Fruttekoek   25 februari 2022   1 reactie op Grensgeval

In deze roerige tijden van ongeoorloofde en aggressieve grensoverschrijdingen is het misschien eens leuk om te kijken hoe er dagelijks aan toe gaat bij de grens tussen het Indiaase Attari en het Pakistaanse Wahgah in Punjab.

Op de Grand Trunk Road die de beide landen verbindt wordt een dagelijkse ceremonie gehouden bij het gelijktijdig neerhalen van de vlaggen aan beide zijden van de grens. De ceremonie wordt al sinds 1959 uitgevoerd door de veiligheidstroepen van India (Border Security Force) en Pakistan (Pakistan Rangers) en wordt gekenmerkt door uitgebreide en snelle dansachtige manoeuvres en het zo hoog mogelijk opheffen van de benen. Het is zowel een symbool van de rivaliteit van de twee landen als een vertoon van broederschap en samenwerking tussen de twee naties.

Nu weten we ook waar John Cleese zijn inspiratie vandaan heeft gehaald voor de beroemde Ministry of Silly Walks sketch van Monty Python’s Flying Circus uit 1970.

One thought on “Grensgeval

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.