Buitje

Fruttekoek   17 januari 2022   Geen reacties op Buitje

13 jaar gelden maakte ik samen met mijn zeer gewaardeerde zwager Jos B. een schitterende wandeltocht door de Yorkshire Dales. Vanaf Ilkley tot aan Windermere waren er genoeg pubs onderweg om het nuttigen met het aangename te combineren. Zo heb ik bijvoorbeeld goede herinneringen aan ons verblijf in The George & Dragon Hotel in het kleine dorpje Dent in Cumbria, dat qua horeca behalve een ho en een re ook nog eens een fijn ca met een eigen brouwerij had! Ondanks verwoede pogingen lukte het ons niet om alle ales van het eigen merk te proberen.

De omgeving in deze Yorkshire Dales was natuurlijk ook erg mooi en we hielden het qua weersomstandigheden best droog, maar er was één voorval dat ik waarschijnlijk niet licht meer zal vergeten. Helaas weet ik niet meer precies waar het was, maar we waren via een vrij steil pad op de top van een heuvel beland waar we even uitrustten en een boterhammetje aten. Toen zag ik hoe vanuit het zuid-westen vanaf de volgende heuvel een regenbui over de heuveltop trok en recht op ons af bewoog.

Het was mooi om te zien en we konden inschatten dat we nog wel onze bammetjes op konden eten en regenpakken konden aantrekken voordat de bui ons zou bereiken. En dat klopte. Het was vreemd genoeg een zeer mooi en aangenaam fenomeen; je ziet een flinke bui op je af komen, over je heen denderen en weer verder trekken.

Het was niet zo’n heftige stortbui als de onderstaande timelapse opname van Peter Maier, maar wel een vergelijkbaar fenomeen.

Stortbui boven Millstättersee, Karinthië, Oostenrijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.