Wow!

Fruttekoek   12 november 2021   Geen reacties op Wow!

Carlijn Kingsma is een Amsterdamse onderzoeker en kunstenaar. Ze studeerde af aan de Technische Universiteit Delft aan de faculteit Bouwkunde en koos ervoor om op een alternatieve manier architect te worden.

Achter haar tekentafel creëert ze fictieve, filosofische, historische, maar vooral architecturale werelden vol ideeën, verhalen en suggesties om de wereld om ons heen te begrijpen.
Haar tekeningen en verhalen hebben meerdere dimensies, ze brengen sociale, politieke en machtsstructuren om ons heen in kaart, en hoewel ze fictief zijn, zijn ze ook herkenbaar en leesbaar door de metaforische taal van de architectuur.

Een van haar werken is “The Fabric of Humankind” of “Het weefsel der mensheid

Carlijn Kingsma – “The Fabric of Humankind

Toen ik deze zag moest ik meteen denken aan het werk van Jheronimus Bosch, Pieter Bruegel de Oude en Gustave Doré denken, omdat er zo ontzettend veel op te zien is.
Carlijn’s werk gaat wel veel verder in die zin dat het werkelijk wemelt van de zeer gedetailleerde scénes zodat je er lange tijd in kunt rondstruinen en zou kunnen verdwalen.

Gelukkig heeft ze voor dit bovenstaande werk in 2020 in samenwerking met Rutger Bregman en de Correspondent ook een prachtige videotour gemaakt, waarin ze zelf heldere en uitgebreide uitleg geeft over de betekenis van het werk als geheel en de scénes in het bijzonder.

Ik wil dit graag van harte aanbevelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.