KABE Tower

Evert Bombeke   8 november 2021   Geen reacties op KABE Tower

Ik was op zoek naar een tweedehands caravan met een beetje meer ruimte dan die rijdende konijnehokken. Dat was nog niet makkelijk, want de meeste caravans zijn te klein om mijn derrière te tourneren.

Tot ik stuitte op de KABE Imperial Tower 880. Wat een gevaarte!

Kontje van de KABE Imperial Tower 880
Frontje van de KABE Imperial Tower 880

KABE is een Zweedse producent van caravans en campers en doet dat al sinds 1957. Het hoofdkantoor, de ontwikkelingsafdeling en de productie bevinden zich allemaal in Zweden, waar ze zich richten op de productie van caravans en campers die geschikt zijn voor het Scandinavische klimaat; dus met goede verwarming, ventilatie en andere airconditioning.

Het KABE-assortiment omvat enkele zeer grote caravans. De KABE Imperial Hacienda 1000 TDL is waarschijnlijk de langste caravan die momenteel beschikbaar is in Europa, met een belachelijke lengte van 11,60 meter.

In de jaren ’70 maakte KABE ’s werelds eerste dubbeldekkercaravan en rond 2007 volgde de eerste versie van de Royal Tower. Dat was geen productiemodel maar een pr-oefening om het 50-jarig jubileum van KABE te vieren én te laten zien waartoe het bedrijf in staat was.
De bovenstaande versie is de Imperial Tower 880 uit 2017, gebouwd om hun 60-jarig jubileum te vieren, ook weer als eenmalig toonbeeld van hun vakmanschap. Het oorspronkelijke prijskaartje was naar verluidt meer dan €100.000. Dat is veel geld voor een caravan, maar ook veel caravan voor je geld. Met een hoogte van 4,5 meter, een lengte van bijna 9,7 meter en een gewicht van 2800 kilo is het wel een sleurvilla die je niet snel achter een Kia Picanto zult zien hangen.
Even afwachten waar ze in 2027 mee komen wanneer ze hun 70-jarig jubileum vieren.

Deze luxueus ingerichte Imperial Tower 880 heeft een totale woonoppervlakte van 26 vierkante meter, verdeeld over twee verdiepingen. Volgens de fabrikant is hij voorzien van alle denkbare opties. De benedenverdieping bestaat uit een ruime en elegante keuken aan de voorzijde, een slaapkamer met twee grote comfortabele eenpersoonsbedden en een ruime badkamer met een aparte douchecabine. Een wenteltrap leidt naar de grote, gezellig ingerichte woonkamer op de bovenverdieping met fauteuils en een flatscreen-tv. En een dakterras!

Even binnenkijken? Dat kan met de onderstaande rondleiding door Steen Reinholdt Rasmussen (in het Zweeds, maar desondanks goed te verstaan):

Even binnenkijken met Steen Reinholdt Rasmussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.