Flut

Fruttekoek   23 juni 2021   Geen reacties op Flut

Er verschijnen nogal wat onderzoeken in de media waarvan men zich (blijkbaar terecht) kan afvragen wat de mate van betrouwbaarheid is.

Onze eigen Fruttekoek redactie heeft in de afgelopen periode onderzocht wat de waarde en betrouwbaarheid van onderzoeken is.

Als kanttekening moet ik wel aangeven dat we als redactieleden niet echt getraind zijn in het doen van onderzoeken en dat er bij sommige leden mogelijk ook best wat spake is van ‘enige mate van vooringenomenheid’. We hebben ook slechts 5 onderzoeken onderzocht (waaronder ons eigen onderzoek), wat wellicht niet geheel representatief is.

Conclusie: Flut!

De conclusie van ons onderzoek is dat relatief veel onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoekers die niet echt getraind zijn in het doen van onderzoeken en dat er bij sommige leden mogelijk ook best wat spake is van ‘enige mate van vooringenomenheid’. Ook zagen we bij 20% van de onderzoeken dat deze niet zijn uitgevoerd op een representatieve testgroep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.