Annie

Fruttekoek   28 augustus 2019   1 reactie op Annie

Voor mijn woon-werk verkeer fiets ik onder andere tussen de Xokumse Spoordijk en de Hamerstraat. In een van de flats woont een bejaarde dame die elke ochtend haar hondje uit laat bij de groenstrook langs de dijk.

Mensen die ik regelmatig zie groet ik. Dus ook deze dame. Bij het passeren zeg ik “goedemorgen” en al snel goedemorgende ze mij terug. Met de jaren werd dat steeds hartelijker.

Een tijd geleden bedacht ik me dat ik haar al een tijdje niet had gezien, dus toen ik haar wel weer zag stopte ik om te zeggen dat ik haar gemist had. Daarbij vertelde ze dat ze tegen haar vriendin over mij had gezegd: “Die jongen, die heb ik al een tijd niet gezien”.
We stelden ons aan elkaar voor en ze bleek Annie te heten. Dus vanaf dat moment was het “Goedemorgen Annie!”

Onze relatie wordt steeds intiemer. Als ze me tegenwoordig aan ziet komen fietsen loopt ze “snel” naar het fietspad en steekt haar hand uit; voor een low-five wel te verstaan.
Ik merkte wel dat ik qua snelheid wat moet inhouden, want ze is de jongste niet meer en dan kan zo’n korte fysieke ontmoeting behoorlijk pijnlijk zijn.

One thought on “Annie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.