Gelders Macramé Museum

In Xokum hebben we (zoals reeds vermeld) natuurlijk ook cultuur. Dat wil zeggen; vanaf morgen, want dan wordt het Gelders Macramé Museum in de Dorpstraat geopend.

Het museum is een initiatief van Janny Oomes. Al haar 14 macramé werken staan in haar bijkeuken opgesteld, zodat u ze rustig kunt bekijken. In haar collectie zijn natuurlijk de bekende “uiltjes” opgenomen die al eens een special in het Xokums Maandblaadje hebben verdiend. Met een beetje geluk kunt u Janny zelfs live aan het werk zien!

De opening wordt verricht door Xokum’s eigen Willem Loman om 13:00 uur (na de lunch). Er is natuurlijk gratis koffie en cake. Als we geluk hebben zal onze Zingende Monteur (Evert Bombeke) een muzikale omlijsting verzorgen met zijn weergaloze imitaties van Maria Callas en Heintje Davids.

Advertentie


Kom naar het Gelders Macramé Museum en bewonder alle 14 handwerken, waaronder de “uiltjes” (bekend van het Xokums Maandblad van januari 2014)!
De werken zijn gebaseerd op verschillende knopen; niet alleen de bekende basisknopen (rechte en gedraaide knoop), maar ook de gewaagde 8-knoop en enkele innovatieve variaties!
Open vanaf 13 augustus 2016;

  • maandag tussen 13:00 uur en 17:00 uur
  • dinsdag tussen 13:00 uur en 14:00 uur, echter alleen op oneven weken, behalve in de schoolvakanties; dan alleen even weken, behalve in de herfstvakantie; dan op de donderdag, behalve op mijn verjaardag of die van de buurman; dan toch de dinsdag.
  • zaterdag tussen 13:00 en 16:00 uur (kans op live demonstratie!)
  • Uitsluitend op telefonische afspraak via 02889 00134. Bij geen gehoor ben ik waarschijnlijk in de tuin of bij de kippen of bij de kapper of zo. Bel dan mijn buurman Willem Loman op nummer 02889 00110, dan roept hij mij wel even. Voor noodgevallen heeft hij ook een sleutel. Als Willem ook niet opneemt kun je ook gewoon even langskomen, maar dan kun je voor een dichte deur komen te staan.

Toegangsprijs €5,00, inclusief “heerlijk” kopje koffie en plak cake.
Helaas kunnen we geen Museumkaart accepteren.

Gelders Macramé Museum

Ons motto:
Je maakt wat mee met macramé!
Janny Oomes
Dorpstraat 9
6791 DS Xokum
telefoon 02889 00134

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.