Weer klagen

Fruttekoek   19 juli 2016   1 reactie op Weer klagen

Als land- of tuinbouwer heb je het toch maar zwaar. Het weer speelt nooit eens gewoon mee, volgens de Land- en Tuinbouw Organisatie Nederland (LTO).
Of het is te koud (“Kwekers in problemen door aanhoudende kou“), te heet en te droog (“Door de extreme droogte en hitte zijn percelen deels of helemaal verdroogd en onherstelbaar beschadigd“), te heet en te nat (“De groeiomstandigheden zijn door de hitte, gevolgd door overdadige neerslag, zo extreem geweest dat het risico volgens LTO niet eenzijdig mag worden afgeschoven op de telers“) of elke andere mogelijke combinatie.

Vandaag hoorde ik in dit verband een nieuwe wijsheid; “Weet je dat februari de slechtste maand is voor land- en tuinbouwers?”, vroeg Herman mij. “Nee, hoezo?”, wilde ik weten, waarop Herman antwoordde; “Omdat in die maand de boeren minder dagen hebben om te klagen.”

One thought on “Weer klagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.