Lorry Boys Golden Ale

Tijd voor een nieuw lekker speciaalbiertje. In dit geval een Lorry Boys Golden Ale.

Lorry Boys Golden Ale

Het bier is Australië is over het algemeen niet bijzonder van smaak, maar wel bijzonder duur en bijzonder moeilijk te kopen. In veel staten is het alleen bij slijterijen (“bottle shops“) te koop. De grotere supermarkt ketens zijn daarom ook met een bottle shop keten begonnen. Zo is bij veel filialen van Coles in de buurt een Liqourland slijterij te vinden. Die bottle shop ketens hebben ook nog eens vaak eigen bierlabels.

Voor een los flesje bier betaalt men de hoofdprijs en hoe groter de verpakking, hoe goedkoper de literprijs wordt, maar een doos met 24 flesjes Golden Ale kost bijvoorbeeld nog altijd zo’n AUD 40, omgerekend ongeveer €25. En dat voor een middelmatig bier. Omdat wij met een piepklein budget campertje reisden (en dus geen plaats voor een doos bier) kocht ik af en toe een los flesje, zoals een flesje Golden Ale van Lorry Boys, wat dus eigenlijk een label van Liquorland is, wat dus eigenlijk een label van Coles is.

Ik kon in Australië dan ook niet echt van het bier genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *