Forum tegen Democratie

De zelf-verklaard intellectueel Monsieur Baudet, de Sancho Panza die samen met Theo “Don Quichot” Hiddema vruchteloze pogingen doet om “het partijkartel open te breken” (wat blijkbaar betekent dat je drukker bent met het coifferen van je hoofdbeharing dan met Kamerdebatten), is tegen het afschaffen van de Wet raadgevend referendum (Wrr).

Dat vind ik opmerkelijk omdat uitgerekend deze figuur als Referendum Peppi de democratie te grabbel heeft gegooid met een referendum dat officieel over Oekraïne ging, maar voor de organisatoren ordinair als anti EU-referendum is gebruikt om “de EU” en onze democratie een hak te zetten. Door die stupide narcistische actie heeft hij meteen al de Wrr (die als zodanig een nuttige verrijking van de democratie was) belachelijk gemaakt en kandidaat voor eliminatie.

Het is dus aan Monsieur Baudet c.s. te danken dat het referendum in Nederland wordt afgeschaft. Daarbij is het Forum voor Democratie (FvD) naar eigen zeggen voor “Directe Democratie”, maar tegelijkertijd fel tegen democratie binnen haar eigen gelederen. Het duo partijtoppertjes is daarmee volgens mij juist tegen democratie. En ik stel hen daarom voor om de partijnaam aan te passen naar Forum tegen Democratie (FtD).

Joep Bertrams vatte in het Parool de persoonlijkheid van Monsieur Baudet bondig samen op de volgende manier:

Joep Bertrams – Het debat – Parool

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.