Practical joke voor Nederland

Een korte samenvatting van de show VoorNederland (VNL), een practical joke die door sommige naïeve mensen daadwerkelijk wordt gezien als een echte politieke partij, maar in werkelijkheid de langverwachte Nederlandse versie van Little Britain zal blijken te zijn. Met grappige teksten zoals “Lage belastingen.”, “Banen, banen, banen.”, “Voor Europa, tegen de EU.”, “Meer veiligheid.”, “Gezonde staatsfinanciën.”, “Geen kansloze immigratie.”, “Hoge straffen.” of “Geen ontwikkelingshulp.”, en komieken zoals Louis Bontes, Joram van Klaveren, Bram Moszkowicz en Laurence Stassen in vele hilarische rollen.

Jaar VVD PVV VNL
1948 Oprichting
1998 Wilders wordt Tweede Kamerlid
2004 Wilders breekt met VVD Eenmansfractie “groep Wilders”
2006 Oprichting “Partij voor de Vrijheid”
2013 Louis Bontes breekt met PVV
2014 Joram van Klaveren breekt met PVV. Groep Bontes/Van Klaveren
Oprichting “VoorNederland”
2014 Laurence Stassen breekt met PVV. Stassen voorzitter van de Raad van Advies van VNL.
2015 Bram Moszkowicz lijsttrekker VNL.
Louis Bontes breekt met VNL.
2016 Bram Moszkowicz uit VNL gezet “omdat het bestuur twijfelde aan zijn politieke toewijding”.

EDIT: Samengevat: Clowntje Geert begint een ‘onemanshow’ als stand-upcomedian, met zijn eigen klapvee. Klapstier Joram vindt de grappen te soft, klapstier Louis vindt de grappen te grof. Ze starten cabaret Joram en Louis, met Laurence voor de boekingen. Joram ritselt de aan lagerwal geraakte clown Brammetje, die zoals gewoonlijk meteen een leuke grap maakt: “het beste wat ik heb, wil ik voor u inzetten.“. Louis vindt Brammetje echter niet leuk en vertrekt. Vóór de eerste voorstelling blijkt al dat Brammetje er eigenlijk geen zin in heeft; het beste wat hij heeft is niet goed genoeg voor Joram, die besluit om dan toch ook maar een onemanshow te beginnen.

We zijn benieuwd.

PS: Gratis tip voor Joram; probeer het eens met Rita Verdonk; die was ook altijd erg grappig, maar vooral wanneer het niet haar bedoeling was. Succes gegarandeerd, want ze heeft een eigen fan-club.

One thought on “Practical joke voor Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.