Uitgestapt en afgekickt

Toen ik in februari 2019 in behandeling was tegen de ziekte van Lyme had ik ook een van de bijbehorende verschijnselen met betrekking tot het hartritme, dus kocht ik een low budget fitness bandje, dat volgens de medewerkers op de cardiologie-afdeling best nauwkeurig bleek te zijn en dus prima als hartslagmeter kon dienen.

Het bandje was ook een stappenteller en zoals zoveel andere stappentelleraars probeerde ik dagelijks de doelen die het apparaat mij stelde te halen. En ook mijn 7minute workout werd ondersteund door het bandje en de bijbehorende app op mijn telefoon. Dus leefde ik 3 jaar ongemerkt naar het regime van het bandje+app en probeerde altijd aan hun eisen te voldoen.

Het bandje+app zijn van Chinese makelij en ik ben heus niet paranoïde, maar toen de nieuwe versie van de app ook rechten op de telefoon wilde die niets met stappentellen te maken hebben was bij mij de maat vol en viel het kwartje; ik wist inmiddels heus wel wanneer ik wel of niet voldoende beweging had. Daar had ik de zachte dwang van het bandje niet (meer) voor nodig.

Daarnaast had ik in mijn la met persoonlijke ditjes en datjes kneut ook een horloge liggen, een analoge klok die je om je pols kan dragen en die met wijzers de actuele tijd kan aangeven, Dat horloge had ik heel lang geleden van Mevrouw Fruttekoek gekregen en was me zeer dierbaar, maar de batterij was vele jaren geleden leeg geraakt en het bandje kapot. Een destijds in de arm genomen juwelier verzekerde me “jammer; niks meer aan te doen”, dus belandde het dierbare horloge om nostalgische reden in de ditjes-en-datjes-kneut-lade.

Eigewijzerig kocht ik onlangs toch een batterijtje en meteen kwam het horloge weer tot leven. Dus kocht ik ook een nieuw bandje en draag sindsdien het horloge in plaats van het stappentellerbandje, dat nu de plaats van het horloge in de ditjes-en-datjes-kneut-lade heeft ingenomen.

Ik ben uitgestapt uit de stappentellerdwang en bijna helemaal afgekickt, maar betrapt me er wel op dat ik soms op mijn horloge kijk om te zien of ik al voldoende stappen heb gezet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.