Max snelheid

Per Ulykke   14 december 2021   Geen reacties op Max snelheid

Leuk, dat wereldkampioenschap in de F1 van Max Verstappen in een auto van zo’n €72.500.000; en dan komen nog de kosten voor een motor en een chauffeur nog eens bij. Het kost een paar centen, maar dan gaat het wel hard; tot 360 km/u.

Tussen al het mediageweld rondom Max Verstappen was er weinig ruimte over voor andere sporters die op hun voertuig waanzinnige snelheden weten te behalen voor een veel lager budget en met minstens zoveel bloedstollend bochtenwerk.

Bijvoorbeeld bij Skeleton; een wintersport “waarbij de sporter op de buik liggend met het hoofd vooruit op de slee naar beneden glijdt” (aldus Wikipedia en de Bob en Slee Bond). Meestal wordt de sport beoefend op een bobsleebaan. Er kunnen snelheden worden behaald tot ca. 145 km/u.

Twee dagen voordat de inwoner van Monaco werd bejubeld vermorzelde Kimberley Bos in Winterberg twee keer het baanrecord tijdens de World Cup wedstrijd aldaar. Op de laatste strook van de tweede run bereikte ze een topsnelheid van 130,19 kilometer per uur, de hoogste snelheid ooit gemeten op de baan in het Duitse skigebied.

130,19 km/u !!
op een plankje met glijijzers !!
vooroverliggend !!
zonder halo !!

En dat zonder ook maar één enkele pitsstop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.