De armen van Churchill

Ik ben dol op Engels bier (d.w.z. het bovengistende bier; de ales, stouts en porters). En het liefst zou ik dat willen drinken in zo’n prachtige oude Engelse pub. Hoe ouder de pub, hoe mooier, en liefst een pub met goede pub-food en dito B&B voorzieningen zodat je alle koek en zopie onder één dak hebt en je na een leuk avondje niet zo ver hoeft te zwalken naar je bed.
En dan graag ook met veel bloembakken, een pubquiz en een fraai uithangbord met een even fraaie naam, zoals “The King’s Head”, “The Red Lion”, “The Crown”, “The Rose and Crown” of “The Royal Oak”.

Gelukkig heb ik al een aantal van die mooie pubs mogen bezoeken en als het weer allemaal kan en mag ga ik er vast nog wel een paar bezoeken tijdens een wandelvakantie.

Op het lijstje staat ook “The Churchill Arms” in Kensington, Londen, gebouwd in 1750 dus relatief nieuw. De grootouders van Winston Churchill kwamen er blijkbaar regelmatig op bezoek.
Daar hebben ze in elk geval Fuller’s ales op de tap, dus dat is altijd prijs.

The Churchill Arms in Kensington, Londen; veel bloembakken en Fuller’s op de tap

Behalve de weelderige bloembakken in de lente en zomer heeft deze pub rond kersttijd een volledig uver-the-top kerstversiering.

En zo ziet de pub er van binnen uit.

Rond de kersttijd wordt de pub versierd met kerstverlichting en ook dit is niet van dat gewone, maar over-the-top. Ik hou normaliter niet zo van dat soort versieringen, maar als je het dan toch wilt doen, doe het dan goed.

En zo ziet de pub er rond kersttijd uit.

Voor de volledigheid is hier een streetview weergave om zelf even in de buurt rond te kijken.

(ja, ik weet dat “arms” hier geen armen zijn)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.