Yeary

Fruttekoek   18 oktober 2021   Geen reacties op Yeary

Ik luister graag naar de podcasts van Echt Gebeurd, een initiatief van Micha Wertheim en Paulien Cornelisse waarbij mensen op een klein podium mooie, bijzondere of grappige verhalen vertellen over hun eigen ervaringen en soms voorlezen uit hun puberdagboek.

Dankzij het puberdagboek van Ilvy Njiokiktjien kwam ik er achter dat de Engelse taal geen woord heeft dat hetzelfde betekent als het Nederlandse ‘jarig‘. Er is wel ’this is my birthday‘ voor het evenement, maar geen ‘ik ben jarig’ voor de toestand.

Ik stel daarom aan alle Engelstaligen voor dat ze voortaan ‘I am yeary‘ zeggen als ze jarig zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.