Henderson Streamline

1930 KJ Henderson Streamline – Foto © 2013 Peter Harholdt

Dit is een motorfiets uit 1930. Een Henderson Streamline wel te verstaan, uit het bedrijf dat de broers William G. en Tom Henderson in 1911 hadden gestart in Detroit, Michigan. William was de creatieve en technische man en Tom had het betere financiële inzicht. Ze bouwden 4-cilinder motorfietsen tot 1931; tot aan de Great Depression.

Hun motorfietsen waren de grootste en snelste van hun tijd en waren populair bij “gewone” motorrijders, maar ook bij de politie omdat ze sneller waren dan al het andere op de weg.

Het Streamline-model dat hier is afgebeeld werd ook wel de “KJ” genoemd. De motor had een vermogen van 40 pk bij 4000 tpm. De Streamline was snel; tot wel 100 mph (160 km/u). En dat voor een toenmalige verkoopprijs van $ 435. Tegenwoordig schijnen ze $20,000-$60,000 te moeten kosten.

Een lichtblauwe versie in de buitenlucht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.