Even voorstellen: Per Ulykke

Hallo, mijn naam is Per Ongeluk. Ik ben een Noor die onlangs naar Xokum is verhuisd. Daar ontmoette ik de heer Fruttekoek tijdens de Esperantolessen in de taalklas van de buitengewone taalleraar Senutila Kuketo. Het klikte meteen, want meneer is een geweldige man, heel grappig en aardig, knap, heel intelligent en met een goede algemene ontwikkeling.
Hij kent eigenlijk alles behalve één onderwerp; sport. En ik heb er nu veel kennis over, want ik heb zowat elke sport in mijn leven gespeeld, met wisselend succes. Om eerlijk te zijn eindigen mijn pogingen tot een carrière in een sport altijd op de eerste hulp van het ziekenhuis. Ik ben nu herstellende van een meervoudige breuk in mijn linkerbeen die ik opliep tijdens een schaaktoernooi. Daardoor kan ik een tijdje niet trainen, maar kijk ik wel veel sport op tv.

Om kort te zijn; De Heer heeft mij gevraagd om vanaf nu voor de sportartikelen op deze site te zorgen. En ik pakte hem met beide handen aan (eigenlijk met één hand, want mijn rechterhand zat tussen de spaken vast tijdens het fietsen).

Morgen zal ik hier mijn eerste bijdrage plaatsen; een mooie samenvatting van een groot internationaal sportevenement.

PS: Mijn Nederlands is nog niet zo goed, daarom volg ik Esperantolessen om ook in Nederland begrepen te worden. Deze tekst heb ik in het Noors geschreven en met Google Translate naar het Nederlands vertaald.

Advertentie

Wilt u een taal leren die iedereen ter wereld kan spreken, schrijven en begrijpen, maar ook uniek is? Leer dan Esperanto; de wereldtaal die niemand spreekt, schrijft en begrijpt.
Wilt u liever een taal leren die niemand kan spreken, schrijven en begrijpen? Leer dan Tobiaans, Sorbisch (Nedersorbisch of Oppersobisch) of Occitaans!

Buitengewoon taaldocent
Senutila Kuketo
voor buitengewone talen

“Ĉiu kreas sian forton, ĉiu forĝas sian sorton”

Kerkstraat 3
6791 DW Xokum
telefoon 02889 00212

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.