Niemand

Fruttekoek   15 juli 2021   Geen reacties op Niemand

Ik heb alle voorstellingen van Micha Wertheim gezien:

Op 12 maart heb ik de laatste voorstelling van ‘Niemand Anders‘ in Carré bezocht.

Micha Wertheim’s Niemand Anders in Carré

Vanwege de Corona maatregelen kon de voorstelling natuurlijk niet op een normale manier (d.w.z. met publiek in een zaal en een kunstenaar op het podium) doorgaan. Maar Wertheim zou Wertheim niet zijn als hij daar geen oplossing voor had. Hoewel hij daadwerkelijk met de voorstelling op tournee ging (8 keer, steeds vanuit een ander theater) zat het publiek thuis achter een computerscherm te kijken naar een speciaal ontworpen website; een soort Zoom/Teams meeting met Micha Wertheim zelf in het midden en enkele verschillende cameraposities op het podium, zoals een racefiets. De overige toeschouwers waren om tourbeurten te zien aan de onderkant van het scherm; je eigen (verplichte) webcambeeld bleef voor jezelf zichtbaar. Meer wil ik niet verklappen omdat de voorstelling nog één keer te zien is (zie hieronder).

Wertheim speelt Niemand Anders in Carré

Wertheim is cabaretier, maar dan niet van ‘lach of ik schiet’, van de typetjes of de chaos. Hij hoort tot de vernieuwers van het themacabaret. Zijn voorstellingen behandelen altijd een thema en zitten steeds weer erg knap in elkaar, en vragen van het publiek volledige aandacht.

Niemand Anders was hierop geen uitzondering en ik kan u vertellen dat ik na afloop van de voorstelling even volledig van slag was en verbluft achter mijn laptop zat.
We zijn nu 4 maanden verder en ik ben inmiddels redelijk hersteld.

NB: Er is nog één kans om deze bijzondere voorstelling mee te maken; op 12 september kunt u een “live herhaling” van de show die in Caré werd opgenomen bekijken. Daarna gaat hij deo volente op tournee met zijn nieuwste voorstelling Voor Heel Even.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.