Fruitrace

Fruttekoek   16 februari 2021   Geen reacties op Fruitrace

Het CBS publiceerde gisteren nieuwe cijfers waaruit blijkt dat de avocado-import groeide met 19 procent in 2020.

In 2020 werden 19 procent meer avocado’s ingevoerd dan in 2019. Nederland is de tweede importeur van avocado’s in de wereld en daarnaast de grootste niet-producerende exporteur van avocado’s.

Heel boeiend en interessant. Die avocado’s zijn bijna allemaal op doorreis; slechts 9% van de 373 miljoen kilogram avocado’s die naar ons land kwamen blijven ook hier; de rest reist verder naar het “Europese achterland” (waar dat ook zijn moge).

In geld uitgedrukt is de invoerwaarde van die avocado’s (1,06 miljard euro) het hoogste invoerbedrag van alle fruitsoorten, op de voet gevolgd door bananen en druiven.

Dat is een mooi bruggetje naar een tafereel dat ik zondag zag toen ik per ongeluk rond 11:30 uur in midden-Limburg langs een industrieterrein annex fastfood walhalla reed.

Uit het niets zag ik daar een man in een bananenpak op de fiets, tegen het verkeer in op het fietspad.

Man in bananenkostuum (fietsloos)

Het duurde 1,78 seconde voordat ik me realiseerde dat het carnaval was, en dat dit dus -op die tijd en plaats- normaal was: “viro vestita kiel banano sur biciklo dimanĉe matene” (een man verkleed als banaan op een fiets op zondag ochtend).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.