Wings

Fruttekoek   18 oktober 2020   Geen reacties op Wings

Wings is -behalve een redelijk succesvol bandje van Paul McCartney- ook een redelijk succesvolle film uit 1927.

“Wings” film poster

De film is een stomme film (d.w.z. opgenomen zonder geluid) en wel een romantisch actiefilm die zich afspeelt tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Het budget van $2 miljoen is zeker voor die tijd fors te noemen, wat voornamelijk gespendeerd werd aan de honderden figuranten en zo’n 300 piloten en vliegtuigen van de toenmalige Amerikaanse luchtmacht. Regisseur William A. Wellman repeteerde sommige scènes met ongeveer 3500 infanteristen op een slagveld tien dagen lang op locatie.

De gebruikte techniek en het realisme van de film waren voor die tijd maatstafgevend. Dat leverde in elk geval een Academy Award op. In de film zitten ook een paar opvallende scenes met voor die tijd revolutionaire cameratechnieken, zoals dit tracking shot in de Folies Bergère scene:

Wings (1927) Folies Bergère scene

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.