Baxter Dury

Evert Bombeke   9 oktober 2020   1 reactie op Baxter Dury

Ian Dury was de Brits zanger, liedjesschrijver en bandleider van de Britse band Ian Dury & The Blockheads die in 2000 naar de eeuwige muziekvelden is vertrokken. Hij maakte samen met zijn band leuke liedjes, waarvan in het punk-tijdperk enkele liedekens erg bekend zijn geworden, zoals Hit me with your rhythm stick en Sex and drugs and rock ’n roll.

Ian was vader van Baxter en Jemima en het leuke is dat Baxter Dury ook zanger is geworden. Ik hoorde zijn naam voorbij komen terwijl ik zoals gewoonlijk naar FIP radio luisterde.
In tegenstelling tot zijn vader maakt Baxter gewoon pakkende poppy liedjes waarin allerlei muziekstijlen zijn verwerkt, vaak met lekkere baslijnen. Daarin zingt hij eigenlijk nooit, maar ‘vertelt’ hij zijn vaak absurde teksten met zijn heerlijke zware Britse accent, als de Britse versie van Serge Gainsbourg.

Een mooi voorbeeld is “Carla’s got a boyfriend”, waarin hij uitlegt wat hij van het nieuwe vriendje van Carla vindt:

Baxter Dury – Carla’s Got A Boyfriend

One thought on “Baxter Dury

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.