Zie een satelliet vanavond

James Darpinian is een technerd met een ruime staat van dienst op het gebied van WebGL (de open standaard voor het specificeren van 3D-computergraphics in webpagina’s). Hij bedacht en bouwde de eerste versie van Virtual Reality versie van Google Earth en de WebGL toepassing voor Google Maps en is nog steeds druk met VR en WebGL.

Met die kennis bouwde hij “See A Satellite Tonight“, een webpagina die aan de hand van je locatie en een heleboel open data (waaronder weersverwachtingen en satelliet gegevens) berekent wanneer en waar men kans maakt om satellieten of ruimtestations te kunnen zien. Met applicaties (waaronder Google Streetview) wordt een animatie gemaakt zodat u in uw browser kunt kijken hoe laat, wáár en welke satellieten in uw buurt te zien zullen zijn en in welke baan die satellieten overkomen.

Hieronder is een voorbeeld, met de ISS die gisteren over Xokum kwam.

Een voorbeeld van de ISS boven Xokum

Een fraai stukje webtechnologie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *