Diervriendelijk

Fruttekoek   21 september 2020   Geen reacties op Diervriendelijk

U ziet net als ik vast ook wel eens van die mooie weilanden met dieren; meestal koeien, schapen of geiten. Dat zijn de geluks”vogels” want het overgrote deel van dit soort dieren moet op stal staan.

Toch schort er iets aan die weilanden; ze zijn onheind met prikkeldraad, volgens Wikipedia “een snelle en goedkope methode om een gebied af te zetten zodat wild of vee niet kan passeren” en uitgevonden in 1873 door de Amerikaan Joseph F. Glidden, wat bijdroeg aan de doorbraak van de intensieve veeteelt in de Verenigde Staten, wat weer bijdroeg aan de financiĆ«le situatie van Glidden; hij stierf als een van de rijkste mensen in de VS.

Foto Digitalpunk88 – Eigen werk, CC BY-SA 4.0 via Wikimedia

Dit is natuurlijk niet bepaald diervriendelijk. Afgezien van de gedwongen vrijheidsberoving kan het prikkeldraad ook nog eens erg pijnlijk zijn voor nietsvermoedende dieren die er tegenaan schurken.

Dat moet anders kunnen, dacht ik en dat resulteerde in een fantastische uitvinding; de ontprikkelaar, een machine waarmee de prikkeldraad ontprikkeld kan worden. Dat resulteert in een dierviendelijke ontprikkelddraad.

De ontprikkelaar

Het is nog niet helemaal af, maar het resultaat begint er toch al aardig op te lijken

ontprikkelddraad

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.