Hedoïst

Fruttekoek   13 augustus 2020   Geen reacties op Hedoïst

U mag mij feliciteren, want ik heb vanochtend een nieuw woord bedacht; een neologisme om precies te zijn:

Hedoïst; een hedonistische egoïst

De aanleiding was een incident gisteravond toen ik voor de zoveelste keer werd opgeschrikt door knalvuurwerk. Het was duidelijk dat ook veel honden in de buurt er van waren geschrokken. Benieuwd en boos ging ik naar de plek des onheils; de Xokumse Plassen, waar een groepje van zo’n 10 mannen in de leeftijdscategorie 50-60 in het donker een feestje hielden op het strandje; dronken, luidruchtig en dicht op elkaar, bezig om vuurwerk af te steken; geen boodschap aan de Covid-19 regels, de omwonenden of de (huis)dieren in dat gebied.

Ik sprak hen aan op hun gedrag; eerder uit domme, onnozele, uit boosheid ontstane onverschrokkenheid dan vanuit een doordacht plan. Maar het werkte gedeeltelijk; het vuurwerk werd gestaakt.

Vanmorgen liep ik langs die plek met mijn hond Treurnis (inmiddels gekalmeerd), zag de overblijfselen van het bacchanaal en bedacht “wat een hedonistische egoïsten!”, wat ik meteen neologeerde tot “wat een hedoïsten!”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.