Tijd

Fruttekoek   13 juli 2020   Geen reacties op Tijd

Ik merk dat ik al een tijd geen nieuw bericht heb gepost. Dat komt onder andere omdat ik een sabbatical van een half jaar heb genoten, In die tijd heb ik samen met Mevrouw gereisd door landen aan de andere kant van de aardkloot.

Nu had ik wel wat te melden; leuke, mooie, grappige en nutteloze zaken. Ik had gewoon geen tijd om ze te posten; te druk met genieten. Dat ga ik nu inhalen door simpelweg de kladjes die ik onderweg maakte voor later alsnog te posten.

Even een zijstapje; Christopher Nolan komt binnenkort met een nieuwe film. Hij heeft meerdere films waarin hij speelt met tijd en realiteit, zoals Memento, waarin we de door geheugenverlies geplaagde hoofdpersoon volgen in zijn zoektocht terug in de tijd. Of Inception, waar het verschil tussen de werkelijkheid en fantasie in de film wel heel moeilijk te onderscheiden is. Of Interstellar, waar de hoofdpersoon terechtkomt in een tesseract en ontdekt zo dat hij vanuit de toekomst kan communiceren met zijn dochter.
En nu komt Nolan met Tenet, een film waarin hij weer met de tijd gaat rommelen. De titel is een palindroom en verwijst een beetje naar de omkeerbaarheid van het verhaal.

Ik dacht; als Christopher Nolan kan knoeien met de tijd, dan kan ik het ook. Dus ik ga hier af en toe een post plaatsen in het verleden; met de datum die ik er in mijn kladboekje bij had gezet.
Of misschien heb ik dat inmiddels al gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.