Coopers Best Extra Stout

Tijd voor een nieuw lekker speciaalbiertje. In dit geval een Coopers Best Extra Stout.

Coopers Best Extra Stout

Ik moet mijn mening over bier in Australie toch een beetje bijstellen. Bij een wandeling op oudjaarsdag in Launceston (Tasmanië) vond ik op straat een biljet van 20 dollar. Behalve wij vieren was er niemand in de buurt dus ik besloot de buit te delen en ik ging met mijn aandeel naar een bottle shop om mijn geluk nog eens te beproeven. Daar vond ik tussen de dure bieren ergens onderaan weggestopt deze Coopers Best Extra Stout in een 750ml (!) fles. Als stout liefhebber en met 5 gratis dollars op zak had ik een “wat kan het schelen” momentje en ik kocht een fles.

Dat bleek een goede keuze. Deze stout is een bier voor liefhebbers van een stevig brouwsel. Met een robuuste mix van fruit- en chocoladesmaken en bittere hoptonen is het alles wat een stout zou moeten zijn. De rijke, donkere textuur van deze stout komt voort ruime gebruik van speciaal geroosterde zwarte mout.

Voor de rest van onze reis door Australië en Nieuw-Zeeland zou dit mijn lievelingsbier blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.