Patricia Piccinini

Op weg naar de Esplanade, de strandboulevard van Cairns, passeerden we het Cairns Museum waar we net voor sluitingstijd een tentoonstelling van Patricia Piccinini bezochten. Die maakt hyperrealistische levensechte beelden, waarbij vreemde wezens deel uitmaken van de objecten.

Piccinini is een Australische kunstenaar die in verschillende media werkt, waaronder schilderkunst, video, geluid, installatie, digitale prints en beeldhouwkunst. Haar werken richten zich op “onverwachte gevolgen”, en tonen haar bezorgdheid over bio-ethiek, biotechnologie en gentherapie door het visualiseren van toekomstige dystopieën. Ze maakt vaak hyperrealistische sculpturen van antropomorfe dieren; groteske maar schattige, hyperrealistische genetica-fantasieën in siliconen.

Patricia Piccinini – Unfurled – 2017
Patricia Piccinini – Eulogy – 2011
Patricia Piccinini – No Fear Of Depth – 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *