Boomcirkels

Fruttekoek   19 oktober 2019   Geen reacties op Boomcirkels

We kennen natuurlijk allemaal de mysterieuze graancirkels uit Engeland, maar minder bekend zijn deze mysterieuze boomcirkels bij Nichinan in de Japanse prefectuur Miyazaki.

Foto van FNN

Ze zijn alleen van bovenaf zichtbaar en worden gevormd door sugi (Japanse ceder bomen). Het gaat ook hier niet om een kunstwerk van buitenaardse origine, maar om een wetenschappelijk experiment dat bijna 50 jaar besloeg.

Het Japanse Ministerie van Landbouw, Bosbouw en Visserij wees in 1973 dit gebied aan voor experimentele bosbouw en een van de experimenten was om te proberen welk effect boomafstand heeft op de groei. Het experiment werd uitgevoerd door bomen te planten in radiale stappen van 10 graden die 10 concentrische cirkels van verschillende diameters vormden.

De boomcirkels hebben een holle vorm omdat de bomen in het midden kleiner zijn gebleven dan die aan de buitenkant, wat zou suggereren dat boomdichtheid inderdaad de groei beïnvloedt. Dat is ook te zien op Google Maps: P9JM+6V Nichinan, Miyazaki, Japan

De bomen zouden eigenlijk worden gekapt, maar ambtenaren overwegen nu om de graancirkels te behouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *