Bel

Fruttekoek   14 oktober 2019   Geen reacties op Bel

De Japanse Kiso-vallei is een dicht beboste riviervallei en een mooi voorbeeld van de Japanse Centrale Alpen. De vallei is relatief weinig aangetast door de moderne beschaving.

De Kiso Road, of Kisoji werd al genoemd in 701 na Christus, maar werd echt belangrijk in de Edo-periode (1603-1868) toen het onderdeel werd van de Nakasendo, een belangrijke “snelweg” die Kyoto en Edo (het huidige Tokio) verbond. Magome en Tsumago, twee van de dorpen langs deze oude snelweg, zijn bewaard gebleven zoals ze honderden jaren geleden zouden zijn geweest. Deze dorpen of juku zien er nog redelijk authentiek uit; zonder zichtbare elektriciteitsdraden, tv-antennes of telegraafpalen en auto’s zijn er niet toegestaan. De straten zijn nog steeds geplaveid en zien er uit zoals ze ooit moeten zijn geweest, net als alle winkelpuien.

Deze twee dorpen trekken dus ook busladingen vol toeristen aan die graag een glimp willen opvangen van hoe “de oude wereld” Japan was. De meesten laten zich graag met de bus naar beide dorpjes brengen, maar het is ook mogelijk om de oude Nakasendo Highway tussen deze dorpen te bewandelen; een wandeling van ongeveer 10 km pad dat zich een weg baant door loofbossen, coniferen en bamboebossen; langs rivieren en beken.

Een stukje Kisoji in Magome

In het gebied blijken beren voor te komen. Normaliter vallen ze geen wandelaars aan (de berenaanvallen in Japan vinden meestal verder naar het noorden plaats), maar voor de zekerheid zijn er waarschuwingsbellen langs het pad geplaatst; niet zozeer voor de beren om aan te geven dat de lunch wordt geserveerd, maar voor de wandelaars om de beren af te schrikken.

Pas op: beren!
“Ring the Bell hard Against Bears”

De beren leken het te begrijpen; we hebben de wandeling heelhuid doorstaan en eindigden levend en wel in Tsumago.

Een stukje Kisoji in Tsumago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.