Jimei shugi

Fruttekoek   24 september 2019   Geen reacties op Jimei shugi

Tofuku-ji (東 福寺, Tōfukuji) is een grote Zen-tempel in het zuidoosten van Kyoto, die vooral bekend staat om zijn spectaculaire herfstkleuren. De tempel werd in 1236 gesticht in opdracht van de machtige Fujiwara-clan. Tofuku-ji is van oudsher een van de belangrijkste Zen-tempels in Kyoto en is een hoofdtempel van een van de scholen van de Rinzai-stroming binnen het Japanse zenboeddhisme.

Zoals bij de meeste zen tempels vormt ook deze een prachtig complex met veel natuurlijke elementen en schitterende houten tempels in allerlei soorten en maten.

De Tofuku-ii tempel

Bij de ingang hangt een bordje met een eeuwenoude Japanse wijsheid, die voor de meesten een Jimei shugi (waarheid als een koe) zal zijn en dus vooral bedoeld voor met een dissociatieve identiteitsstoornis.

"You can't enter again once you've already entered"
“You can’t enter again once you’ve already entered”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *