Sorrytje

Fruttekoek   3 augustus 2019   Geen reacties op Sorrytje

Ik fietste in het zuidelijke deel van het naburige Arnhem. Naast me reed een enorme Porsche, model PCHooft-tractor. Vanuit de auto hoorde ik een paar keer “Hé!”, en toen “Hé, Meneer!”.
Blijkbaar iemand die me bij mijn voornaam kent, dacht ik eerst. Uit het geopende raam van de tractor stak echter een hoofd dat we weliswaar bekend voorkwam, maar waarvan ik de bezitter niet kende.
Het was een van oorsprong blanke man, met een onnatuurlijke oranje gekleurd, ietwat opgeblazen hoofd met daarop een blonde coupe en onderaan een riante gebleekte glimlach.

“Meneer, hoe kom ik bij het Gelredome”, vroeg het hoofd. Blijkbaar beschikte de Porsche niet over ondersteuning bij het navigeren. Natuurlijk wist ik hoe ik als fietser bij het Gelredome kan komen, maar door de wegwerkzaamheden rondom Arnhem wist ik zo snel niet hoe dat met de auto zou kunnen lukken.
Ik wees hem een eind op weg (“rechtsaf bij het kruispunt en dan een flink stuk rechtuit”) en adviseerde om het verderop nog maar eens te vragen.

En zo namen we afscheid. Ongeveer 10 seconden later bedacht ik dat ik hem helemaal de verkeerde kant op had gestuurd. Niet met opzet, maar uit oprechte onnozelheid.

Omdat het hoofd me bekend voorkwam ging ik toch maar even googelen. Iets met een BN’er, TV personality en sport. Ik kijk amper sport, zelden op TV en al helemaal niet op de commerciële zenders. Daardoor duurde het een half uur voordat ik het hoofd en diens drager had gevonden: Volgens mij was het Hans Kraaij jr.

Dus beste Hans, als u uw afspraak in het Gelredome heeft gemist door mijn toedoen; mijn excuses. Niet welgemeend of nederig, maar gewoon een “sorry”-tje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.