Problemen met uitkleden

In het jaar 1900 maakte de Franse filmmaker en illusionist Georges Méliès het filmpje “Le Déshabillage impossible“. Daarin kleedt een man zich uit, maar nieuwe kleren verschijnen zodra hij de andere heeft uitgetrokken. Nu ziet dat er wellicht wat aandoenlijk uit, maar voor die tijd was het een knap staaltje special effects.

U kent Georges Méliès misschien van de film “Le Voyage Dans La Lune” over (u raadt het al) een reis naar de maan. Die film is, voor zover bekend de eerste sciencefictionfilm ooit, en ook hier heeft Méliès gebruikmaakt van animaties en speciale effecten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.