WereldVrouwenDag

Vandaag is het Wereldvrouwendag. Gisteren was er blijkbaar ook een verkiezingsdebat waar landelijke politieke “kopstukken” hun best deden om de Provinciale Statenverkiezing naar zich toe te trekken met landelijke thema’s (of althans iets wat daar op lijkt; het woord “provincie” werd door de factcheckers van het NRC tijdens het debat slechts 2 (twee) maal gehoord).
Bij de 8 (acht) kopstukken was er welgeteld 1 (één) vrouw.

Bij die politieke partijen zijn er aardig wat die de “joods-christelijke cultuur” aanhangen en propageren boven elke andere. Voor de aanhangers van die fictieve en toch gevaarlijke ideologie volgt hier gratis en voor niets een stukje bijbeltekst over de positie van de vrouw volgens Timoteus 2:9-12

“De vrouwen moeten eenvoudige, nette kleding dragen. Ik wil niet dat ze de aandacht trekken met dure kleren, parel of mooi gevlochten haren.
Laat ze aandacht treken met hun goede daden, zoals dat hoort bij gelovige vrouwen.
Vrouwen moeten stil zijn, en gehoorzaam luisteren naar de uitleg van het goede nieuws.
Ik vind het niet goed dat vrouwen zelf uitleg geven, of aan mannen vertellen wat ze moeten doen. Vrouwen moeten rustig luisteren.”

Zo zou ik nog wel even door kunnen gaan, maar ik wordt er zelf misselijk van dus ik vind het zo wel genoeg. 

De bijbel bevat veel van dat soort smerige, discriminerende, gewelddadige en kleinerende teksten. Ik neem dus aan dat de voorvechters van de “joods-christelijke cultuur” het daar mee eens zijn. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *