HRP-5P

Fruttekoek   3 oktober 2018   Geen reacties op HRP-5P

De onderstaande video van AIST, het Japanse nationale instituut voor geavanceerde industriële wetenschappen en technologie, toont een prototype van een robot die ontworpen is om te werken op bouwplaatsen in situaties waar er een tekort is aan menselijke arbeiders.
De demonstratie toont hoe de robot, genaamd HRP-5P, een stuk gipskarton oppakt om er een wandje mee te bekleden. Hij/zij is ontworpen om menselijke bewegingen in gecompliceerde bouwomgevingen te kunnen nabootsen.

De robot is onmiskenbaar langzaam, maar ook opvallend nauwkeurig. Bovendien kan deze bouwvakker ook ’s nachts, in het weekend en tijdens schafttijd doorwerken. In een verbeterde versie gaan ze de robot nog aanleren om bier te drinken, schuine moppen te vertellen en naar Nederlandstalige smartlappen op volume +100 te luisteren.
Update: De verbeterde versie (HRP-5P++) zal ook uitgerust worden met een bouwvakkersdecolleté modus wanneer de robot voorover buigt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.