Nuvitron Nixie

Dit is de Nuvitron Nixie buizen klok (model Volta).

Nuvitron Nixie Tube Clock, model Volta

De mensen van Nivitron maken “vintage” apparaten. “a gorgeous combination of old school technology and a fine, wooden enclosure created in the art deco style“, om precies te zijn. Oftewel: gloednieuwe oude meuk. Oftwel: uit de tijd, maar bij de tijd.

Deze klokken zijn gebaseerd op de oude Nixie-buizen, een bijna antieke manier om een digitaal display te maken op basis van kleine vacuum buisjes. Deze werd rond 1955 door Burroughs geintroduceerd.

Volgens de website van Nivitron kost het gemiddeld 17 uur om zo’n klok te maken (“17hr average time spent making one“), hoewel in de tekst ook staat “No less than 30 hours of meticulous work are needed to complete a Vintage Nixie Tube Clock“. Hoe dan ook; het duurt best lang. Het is dan ook handwerk, en daarom kost zo’n ding nu (20 april 2018) slechts $199.

Een ZM1210 Nixie buis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *