Adventsbier

Fruttekoek   8 december 2017   Geen reacties op Adventsbier

Hoera, we zitten weer in de Advent; de aanloopperiode naar kerst. Zoals vaker bij christelijke evenementen is er geen vaste begindatum voor de advent, maar moet de periode in elk geval 4 zondagen bevatten. Daarom begint de periode altijd op de zondag die het dichtst bij 30 november ligt; het feest van de Heilige Andreas. De advent eindigt wel op een vast tijdstip; op 24 december bij het avondgebed.
Op basis van die berekening begon de advent dit jaar op zondag 3 december, dus wel zijn al een paar dagen onderweg.

In de adventsperiode bereiden christenen zich voor op het kerstfeest, d.w.z. het feest waarbij de geboorte van Jezus wordt herdacht. Nu ben ik zelf geen christen of aanhanger van een andere theïstische religie, maar ik ben wel bierliefhebber. Ik heb dus geen traditionele adventskalender om de dagen naar de kerst af te tellen, maar een aangepaste versie: de adventsbierkalender. Daarbij pak je gewoon elke dag een biertje.

Daarvan zijn veel standaard uitvoeringen op de markt.Maar je kunt natuurlijk ook zelf iets in elkaar knutselen.

Gelukkig heb ik geen adventswijnkalender of adventswhiskykalender, want ik moet in deze periode ook nog af en toe een beetje kunnen werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.