Weer uit de bajes!

Twee jaar geleden ben ik vrij gelaten na een jaartje onvrijwillige gevangenschap in drie verschillende gevangenissen.

FrutBoef

Fruttekoek in streepjespak.

Dat berustte allemaal op een aaneenschakeling van misverstanden, want ik was zo onschuldig als de eerste de beste VVD-voorzitter.

Afgelopen zondag ging het weer even mis. Ik maakte deel uit aan een bont gezelschap dat een bezoek bracht aan Amsterdam, ergens in Amsterdam-Oost. Ik vond de buurt al een beetje verdacht; in de parkeergarage stonden maar liefst 3 auto’s met ingeslagen ruiten. Nadat we de auto’s op een veilige plek hadden achtergelaten gingen we op pad, maar werden we plotseling zomaar opgewacht, meegenomen en vervolgens opgesloten in een cellenblok van de Bijlmerbajes. Ik dacht snel na waarvoor ik nu weer achter de tralies moest, maar behalve onschuldige zaken zoals het beledigen van politici heb ik tegenwoordig weinig op mijn kerfstok.

Hoe dan ook; daar zaten Mevrouw en ik dan; opgesloten in een van de kleine cellen tussen de troep van de vorige “bewoner”; een zekere Phil. Toen de bewaker ons een uurtje alleen liet grepen we de kans om een poging te doen om te ontsnappen, en zo ook de anderen uit ons gezelschap. Ik heb namelijk altijd een pot pindakaas en een stokbrood met daarin een verstopte zaag en koevoet bij me. In dit geval had ik er echter niets aan, want de cel zat potdicht en had geen raam.
Uiteindelijk is het ons met veel moeite (en een beetje hulp van buitenaf) toch gelukt om uit de bajes te ontsnappen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.