Schattige Masaka kindertjes

Er zijn meer weeskinderen in Oeganda dan waar ook ter wereld; meer dan 2,4 miljoen kinderen. Ze hebben een of beide ouders verloren door de aids-epidemie, hongersnood en decennia van burgeroorlog.

Masaka Kids Africana is een liefdadigheidsinstelling die veel van deze weeskinderen helpt. De groep bestaat uit Afrikaanse kinderen vanaf 2 jaar oud die in Masaka, Oeganda verblijven. De stichting probeert om zo veel mogelijk jonge mensen te helpen. Ze geven kinderen veilig onderdak, eten, kleding, onderwijs en medische zorg. Ook leren ze allerlei vaardigheden die ze nodig hebben voor hun toekomstig leven, wat een aanzet zou kunnen zijn voor een betere toekomst van hun land.

De stichting vraagt natuurlijk om aandacht voor hun werk en de onderliggende problemen. Daarvoor richten ze zich op zang en dans met de kinderen. En dat resulteert in ongelooflijk schattige taferelen, zoals deze:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.