Gelukzoeker

Fruttekoek   16 oktober 2015   2 Reacties op Gelukzoeker
Volgens de Dikke Van Dale:

ge­luk­zoe­ker

ge·luk·zoe·ker

zelfstandig naamwoord • de m • ge­luk­zoe­kers

1 iem. die zich met al­le (ook on­eer­lij­ke) mid­de­len for­tuin en aan­zien tracht te ver­wer­ven= for­tuin­zoe­ker, avon­tu­rier, goud­zoe­ker

Volgens de Bange Van Venlo en de Domme Van Venlo:

ge­luk­zoe­ker

ge·luk·zoe·ker

zelfstandig naamwoord • de m/v • ge­luk­zoe­kers

1 iem. uit een ander land, met raar eten en soms een baard of een jurk, of allebei bij mannen en vrouwen. Komt samen met heel veel anderen als een tsunami. Vecht en verkracht. Pakt alles af, ook onze Joodskristelukke cultuur, Maakt alle PVV stemmers heel bang en boos.

Ik ben het eigenlijk niet eens met beide definities. We zijn met ruim 7 miljard mensen op deze aarde en volgens mij zoeken we allemaal geluk; zelfs diegenen die het geluk al lang hebben gevonden. Wij in Nederland hebben veel geluk. We leven in een relatief fijn en rijk land, met een prima vrijheid en veiligheid. Niets om bang voor te zijn en veel om gelukkig van te zijn.

Toch zoeken we nog meer geluk, net als iedereen. Waarom gunnen we diegenen die erg weinig geluk hebben gehad ook niet een beetje. Gelukzoeker is eigenlijk een geuzennaam.

2 thoughts on “Gelukzoeker

 1. Gnossie

  Warme instemming mijnerzijds. Er zijn teveel woordenboeken in dit land, waaronder de Haatdragende Rotterdammer en de Xenofobische Woerdenaar.

  Reply
 2. Ximaar

  Welkom terug. Ik dacht dat het erger was en dat je bijvoorbeeld met beide benen in de feesboekval was getrapt.

  Eens qua gelukzoekeropvatting. Toch vind ik gelukzoekers nogal dom. Dwz als mensen het gevonden hebben, dan beschouwen ze dat niveau na verloop van tijd als normaal en gaan ze weer verder met opnieuw gelukzoeken. Komt dus geen eind aan. Zelf was ik een tevredenzoeker en nu ik tevreden ben vind ik dat prima.

  Overigens Lubach nog bekeken met zijn aanprijzingen voor Denemarken?

  Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.