Antje-shock

De Alkmaarse kaas-ambassadrice Frau Antje is wereldberoemd. Ze is in 1961 geboren, is Nederlands-Duits en haar (geestelijke vader) heet Hans Willemse, die haar op de wereld heeft gezet als reclamefiguur van de Nederlandse Zuivel Organisatie.
Antje heeft ook een eigen (geheel Duitstalige) website.

Frau Antje in Actie – Bron: Wikipedia, foto: Ralf Roletschek

Onlangs is een mannelijke wederhelft van Antje geïntroduceerd. Herr Thijs heet hij; achternaam onbekend. Hij is nog niet zo beroemd als Antje; heeft momenteel nog geen eigen website of Wikipedia pagina. Via Google kom ik alleen uit bij het Amsterdamse architectenbureau Thijs Kaas, maar dat is vast niet dezelfde.

Bij de introductie van Herr Thijs kreeg ik bijna een beroerte; mijn kleine wereldje stortte bijna in toen ik op een foto niet één Frau Antje en Herr Thijs zag, maar twee Frauen Antjes en Heeren Thijsen! En ik maar denken dat er maar eentje was!
Blijkbaar heeft Hans Willemse destijds niet stilgezeten. Ik lees dat er “momenteel” vijftien(!) Frauen Antjes zijn en drie Herren Thijsen.

Het is alsof je er ineens achterkomt dat er acht Grote Smurven zijn, vier Donald Trumps, drie Pauzen, veertien Goden, twee Batmans, anderhalve Thierry Ezel Baudet, Theo Hiddema’s, Geert Wildersen, en zeven Mart Smeetsen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *