Andere tijden

Fruttekoek   19 januari 2019   Geen reacties op Andere tijden

Er is tot dusver nog geen bewijs dat tijdreizen, het reizen naar de toekomst of terugreizen naar het verleden, mogelijk of onmogelijk is.

In de moderne natuurkunde worden vaak gedachtenexperimenten uitgevoerd over tijdreizen, en er zijn modellen waarmee tijdreizen mogelijk zou zijn, maar er is geen experimenteel bewijs dat deze modellen correct zouden zijn. Om deze modellen te testen, zou men een zwart gat of een wormgat moeten manipuleren om de tijd-ruimtestructuur te vervormen.

Nu weten we sinds kort dat er zo’n wormgat in Xokum is. Het zou een geschikte plaats zijn om de tijd-ruimtestructuur eens flink onder handen te nemen.

Theoretisch natuurkundige Stephen Hawking hield van twee dingen: eenvoudige experimenten en champagne. Hawking was ook een man met een bijzonder gevoel voor humor, dus verzon hij een natuurkundig experiment met champagne om te zien of tijdreizen mogelijk is.
In 2009 gaf hij een Champagne-feest voor tijdreizigers compleet met Krug champagne en hors d’oeuvres, maar hij verstuurde de uitnodigingen pas na afloop van het feest.

De uitnodiging voor Hawking’s feestje

Als er daadwerkelijk mensen zouden komen opdagen, zou dat een bewijs zijn dat tijdreizen mogelijk is. Maar omdat er niemand kwam opdagen, betekent dat volgens Hawking niet dat tijdreizen onmogelijk is.

In de tweede aflevering van zijn documentaire “Into the Universe” was te zien hoe op het feest ongeveer 10 flessen Krug in een piramide van Champagne-fluiten werden gegoten. Kleine borden stonden naast de drankjes. Ze bleven onaangeroerd.
“Ik zat daar een lange tijd, maar er kwam niemand,” zei Hawking in een verklaring.

Misschien zouden de tijdreizigers wel zijn gekomen als ze wisten dat er Krug champagne te krijgen was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.